Antiszemita támadt rá egy szlovák politológusra

Vágólapra másolva!
Pozsonyban fényes nappal rátámadtak egy ismert szlovák politológusra. A 27 éves támadó antiszemita jelszavakat üvöltve esett neki a gyanútlanul sétáló politológusnak. A rendőrség garázdaság, nemzetgyalázás és fajgyűlölet gyanúja miatt indított eljárást.
Vágólapra másolva!

A nyílt utcán támadta meg kedden Pozsonyban egy bőrfejű a közismert szlovák politológust, Grigorij Meseznikovot. A támadó azt üvöltözte, hogy gyűlöli a zsidókat. A médiából ismert Meseznikovra egy előre megbeszélt utcai találkozó helyszínén rontott rá a férfi.

Mint a sértett elmondta, a támadó az útját állta, lökdöste, majd amikor egy fiatal járókelő Meseznikov védelmére kelt, őt kezdte ütlegelni. A sértett közben rendőrt hívott. A támadó a helyszínen önszántából megvárta a rendőröket és hagyta, hogy előállítsák.

Néhány órával később a rendőrség közölte, hogy a támadó egy 27 éves pozsonyi férfi, aki ellen garázdaság, nemzetgyalázás és fajgyűlölet gyanúja miatt indítottak eljárást. Tatiana Kurucová, a rendőrség szóvivője elmondta, hogy a folyamatban lévő kihallgatás során bebizonyosodott, hogy a gyanúsított fajgyűlölő indítékokból támadt rá a sértettre, akit nemcsak szidalmazott, de arcul is ütött.