Öt halott egy kaliforniai lövöldözésben

Vágólapra másolva!
Öt ember halálával végződött egy lövöldözés a kaliforniai Winnetkában: egy férfi előbb megölte három családtagját, majd tüzet nyitott a házát körülvevő rendőrökre.
Vágólapra másolva!

A Los Angeles egyik északi elővárosában helyi idő szerint csütörtökre virradóra lezajlott tűzpárbajban meghalt a férfi is és egy rendőr, egy másik rendőr pedig súlyosan megsebesült.

Az ügy még helyi idő szerint szerda délután kezdődött. A férfi 4 órakor telefonon közölte a rendőrséggel, hogy megölte családjának három tagját, majd elbarikádozta magát a San Fernando völgyben lévő házában.

A helyszínre érkező rendőrség éjfél körül betört a házba. A bejutó rendőrök tűzpárbajba keveredtek a férfival, aki egy 51 éves rendőrt halálosan megsebesített. A rendőr kórházban halt meg.

Az eset csak órákkal később, reggel 7.30-kor fejeződött be, amikor a rendőrség könnygáz- és villanógránátokat lőtt az épületbe, amely kigyulladt. Az első híradások szerint a férfit letartóztatták, később viszont kiderült, hogy egy újabb tűzpárbajban lelőtték.

Mike Moore, a Los Angeles-i rendőrfőnök helyettese elmondta: a férfi annak ellenére nem akarta megadni magát, hogy több, a házon kívüli családtagja is ezt kérte tőle.