Clintont és McCaint nyomja a NY Times

Vágólapra másolva!
Vezércikkben állt ki Hillary Clinton és John McCain elnökjelöltsége mellett a The New York Times amerikai napilap. A Times szerint a demokrata jelöltek közül egyedül Clinton alkalmas arra, hogy kemény kézzel változtasson, míg a republikánusok közül McCain az egyetlen, aki nyilvánvalóan szakítani szeretne George W. Bush örökségével.
Vágólapra másolva!

Erősen ajánljuk - írja pénteki szerkesztőségi jegyzetében a The New York Times. Az amerikai lap a demokrata szavazóknak üzen és nyíltan Hillary Clinton támogatására szólítja fel őket.

A Times azt írja, John Edwards, a demokraták harmadik számú jelöltjéről már nem lehet eldönteni, hol áll, mit akar és nem tűnik képesnek arra sem, hogy útját állja a globalizáció hullámainak.

A Hillary Clintonhoz hasonló népszerűségnek örvendő Barack Obamáról azt írja a lap, hogy nem kívánja kétségbe vonni számos erényét és felemelő érzés lenne, ha a párté lenne az első afrikai-amerikai jelölt az amerikai elnökválasztások történetében, ez azonban - fogalmaz a jegyzet - önmagában nem elég.

A lap ámuldozik Clinton intellektusának erején, ismereteinek mélységén és tapasztaltságán - ami a New York-i szenátor, egykori elnökfeleség vesszőparipája az egész kampányban. A cikk dícséri Clinton erejét és azt várja, hogy győzelme esetén erős vezetője lesz az Egyesült Államoknak és képesnek tartja arra is, hogy változtasson hibáin. Obama kapcsán ugyanakkor úgy fogalmaz: a jelölteket nem csak a magukban hordozott remény, hanem az itt és most alapján kell megítélni.

A republikánus jelöltek kapcsán azt írja a Times, hogy a választás egyszerű: John McCain az egyetlen, aki láthatóan szakítani kíván a George W. Bush idején kialakított kormányzati stílussal és Bush örökségével.