Václav Havel megint kórházba került

Vágólapra másolva!
Ismét kórházban kezelik a volt cseh elnököt. Vaclav Havel az elmúlt években többször szorult kórházi kezelésre, többek között tudőrák miatt. Ezúttal szívpanaszai vannak.
Vágólapra másolva!

Szívműködési zavarokkal kórházba szállították Václav Havel volt cseh elnököt szombaton este - közölte vasárnap a közszolgálati Cseh Televízió. A 71 éves volt cseh államfő lett volna ugyanis a vendége a prágai tévé hagyományos vasárnap déli vitaműsorának. A televízió Havel állapotáról semmiféle részleteket nem közölt, azt sem hozták nyilvánosságra, hogy melyik kórházban kezelik. Az exállamfő titkára azt mondta, hogy aggodalomra nincs ok, mert Havel állapota nem súlyos.

A drámaíróból és emberi jogi aktivistából lett nemzetközileg ismert politikusnak már a múltban is gyakran voltak problémái az egészségével. A korábban erősen dohányzó Havelnek a kilencvenes évek második felében rákos daganat miatt eltávolították jobb oldali tüdejének jelentős részét. Havelt a múlt héten Karel Capek díjjal tüntette ki a Nemzetközi PEN Klub cseh tagozata életművéért és a cseh PEN Klubért végzett munkája elismeréseként.