Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kártérítés jár Sarkozy feleségének a bikinis fotókért

Vágólapra másolva!
Kártérítést kell fizetnie egy francia magazinnak Nicolas Sarkozy francia elnök elvált feleségének, Cecíliának, amiért megsértette személyiségi jogait. A lap összehasonlító jelleggel leközölte az elnök volt feleségének, és jelenlegi modell barátnőjének bikinis fotóit.
Vágólapra másolva!

Harmincezer euró - vagyis csaknem 8 millió forintos - kártérítést kell fizetnie egy francia magazinnak Cecília Sarkozynek, Nicolas Sarkozy francia elnök elvált feleségének a róla megjelentetett fürdőruhás képek miatt - írja a BBC. A lap az elnök feleségének fürdőruhás képeit szembeállította azokkal a fotókkal, amelyek Carla Bruni modellről, Nicolas Sarkozy jelenlegi barátnőjéről készültek szintén bikiniben.

A bíróság szerint a magazin ezzel megsértette Cecília személyiségi jogait, ezért ítélte meg a kártérítést. A pár októberben vált el, Sarkozy volt felesége most már a Cecilia Ciganer-Albeniz nevet viseli. Ügyvédje a bírósági döntés után arról beszélt, nyilvánvalóan rosszindulatúan ábrázolták védencét, ráadásul a két nőt úgy hasonlították össze - hasonló fekete fürdőruhában -, mintha két árucikkről lenne szó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről