Atomfegyverekkel fenyegetőzik Moszkva

Vágólapra másolva!
Minden eszközzel, így szükség esetén atomfegyverek bevetésével is megvédené Oroszország és szövetségesei szuverenitását az orosz vezérkari főnök. Jurij Balujevszkij szerint a terrorizmus mellett az is fenyegeti a békét, hogy egyes országok regionális vagy globális egyeduralomra törnek.
Vágólapra másolva!

Nagy veszély esetén Moszkva kész atomfegyvert bevetni megelőző csapásként - jelentette ki Jurij Balujevszkij orosz vezérkari főnök. "Szükségesnek tartjuk azonban jelezni, hogy partnereink a világban világosan értsék: Oroszország, saját és szövetségesei szuverenitásának, valamint területi egységének védelmében, katonai erőt alkalmazna, beleértve az atomfegyvereket" - mondta a tábornok az orosz katonai akadémián szombaton tartott konferencián.

Balujevszkij azt hangoztatta, hogy az emberiség nemrégiben, a harmadik évezred kezdetén még reménnyel telve tekintett a jövőbe, gyorsan kiderült azonban, hogy az aranykor, amit várt még nem jött el. Ennek oka, hogy számos új fenyegetés jelent meg, közöttük a nemzetközi terrorizmus és az, hogy egyes országok egyeduralomra törekednek regionális és globális szinten.

"A világban sok probléma, ellentmondás halmozódott fel, amelyek korábban vagy nem jelentek meg, vagy rejtve maradtak" - mondta a vezérkari főnök, aki szerint Oroszország most keresi a választ ezekre az új veszélyekre. Balujevszkij leszögezte: Oroszország nemzetbiztonságát összetett, több szintű rendszerként kell értelmezni. Ezek között a feltételek között pedig a katonák számára a fő feladat semlegesíteni Oroszország és szomszédai katonai fenyegetettségét.