Már 700 áldozata van a kenyai zavargásoknak

Vágólapra másolva!
Az AFP francia hírügynökség összesítése szerint vasárnapig közel hétszáz áldozatot követeltek Kenyában a december végi választások után kirobbant zavargások.
Vágólapra másolva!

Csaknem hétszáz emberéletet követeltek Kenyában a december végi elnök- és parlamenti választások után kitört politikai-etnikai zavargások az AFP francia hírügynökség összesítése szerint. A rendőrségi és kórházi forrásokon alapuló, vasárnap közzétett összegzés szerint 693 ember halt meg a zavargásokban.

Az áldozatok számát a korábbi adatokhoz képest az növelte, hogy az elmúlt öt napban 89 holttestet találtak Rift-völgy bozótos területein, illetve az afrikai ország nyugati tartományaiban. A Rift-völgyből mintegy 260 ezer ember menekült el az erőszakhullám elől.

A kenyai választási bizottság december 30-án jelentette be, hogy a december 27-i elnökválasztás győztese Mwai Kibaki hivatalban lévő elnök, aki szoros versenyben győzte le az ellenzék jelöltjét, Raila Odingát. A már az eredmény kihirdetése előtt megkezdődött szórványos összetűzések és zavargások még aznap, a hivatalos eredmény kihirdetése után öltöttek nagyobb méretet.