Ján Slota a magyarok létezését is tagadja

Vágólapra másolva!
Újabb aranyköpéssel gazdagította magyarellenes kirohanásainak listáját Ján Slota. A Szlovák Nemzeti Párt elnöke szerint Szlovákiában nem élnek magyarok, csak olyan szlovákok, akik magyarul fejezik ki magukat.
Vágólapra másolva!

"Szlovákiában nem élnek magyarok, csak szlovákok, akik magyarul beszélnek" - jelentette ki a SITA hírügynökségnek Ján Slota, a kormánykoalícióhoz tartozó nacionalista Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke. Slota nem először próbálja egy csapásra elszlovákosítani. a hivatalos népszámlálási adatok szerint félmilliónál nagyobb lélekszámú magyar közösség tagjait

"Én azt állítom, hogy ezek nem magyarok, hanem szlovákok, akik magyarul fejezik ki magukat" - mondta a magyarellenes kijelentéseiről ismert pártelnök. Slota ehhez hasonló aranyköpéseinek gyűjteménye egyébként közismert, számos internetes honlapon, különböző nyelveken kering. Slota pénteki nyilatkozatában arra hivatkozott, hogy Franciaországban sem léteznek algériaiak és marokkóiak, mert "ők is mindnyájan franciák, akiket franciákra, bevándorlókra és idegenekre osztanak". Slota szerint Szlovákiában is ezt a modellt kellene követni.

Robert Fico miniszterelnök Smer-SD (Irány - Szociáldemokrácia ) nevű pártjának tagságát több mint egy éve felfüggesztette az Európai Szocialisták Pártja (ESZP), mert Fico közösséget vállalt a szélsőséges magyargyűlöletét nem leplező Ján Slotával. Az ESZP hosszú ideje azt várja, hogy Fico előbb vagy utóbb elhatárolódik koalíciós partnerétől, de ennek a kormányfő eddig egyetlen jelét sem adta. Sőt, a héten, Szlovákia önállóságának évfordulós ünnepségén Fico olyan - tekintélyes történészek által ostobaságnak nevezett - kijelentéseket tett, amelyek hátterét az elemzők Slota buzdításával magyarázzák.

Csáky Pál, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke "primitív bunkóságnak" nevezte Slota nyilatkozatát.