Izrael elszigeteli a Gázai övezetet

Vágólapra másolva!
Ehud Barak izraeli védelmi miniszter elrendelte csütörtökön az Izrael és a Gázai övezet közötti "összes átkelő lezárását" az övezetből indított és izraeli területeket érő rakétatámadások miatt - közölte a védelmi minisztérium szóvivője. Korábban egy izraeli légicsapás négy Hamász-tagot ölt meg, akik állítólag Izrael ellen indított rakétatámadásokért voltak felelősek.
Vágólapra másolva!

Izrael hónapokkal ezelőtt már gazdasági szankciók egész sorozatával sújtotta a palesztin területet, amelyet "ellenséges területté" nyilvánított, miután a Hamász radikális szervezet fegyveres úton átvette az övezet feletti az ellenőrzést. Az izraeli kormány általános zárlatot azonban mindeddig nem rendelt el a sűrűn lakott, 1,3 millió palesztinnak otthont adó Gázai övezet ellen.

Az intézkedés - amely több napig lesz érvényben - egyformán vonatkozik az áru- és a személyforgalomra - tette hozzá a szóvivő.

Korábban a Hamász mozgalom négy aktivistája vesztette életét csütörtök éjjel a Gázai övezetben egy újabb izraeli légicsapásban. Az izraeli hadsereg az övezetből a zsidó állam ellen indított palesztin rakétatámadásoknak kíván véget vetni a válaszcsapásokkal.

A Hamász nem hajlandó lemondani az erőszak alkalmazásáról és hosszú távon a zsidó állam elpusztítására törekszik.