Káoszt okozott a vihar a Fekete-tengeren

Vágólapra másolva!
Felborult egy nyersvasat szállító teherhajó az Azovi-tenger bejáratánál, a balesetben legalább négyen meghaltak. A Fekete-tenger nyugati részén heves havazás bénította meg a szárazföldi és a légi közlekedést. Bukarest felé minden járatot töröltek - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb négy tengerész meghalt, amikor az Azovi-tenger bejáratánál felborult egy bulgár teherszállító hajó az erős viharban - írja a BBC. Az ukrán és orosz mentőegységek keresik az esetleges túlélőket. A Vanessa fedélzetén tíz bulgár tengerész és egy ukrán kormányos tartózkodott. A nyersvasat szállító hajó a bulgáriai Burgasz városából indult útnak. A személyzet négy tagja egy mentőcsónakban lelte halálát.

Csütörtök reggel óta heves havazás gátolja a tengeri közlekedést az egész Fekete-tenger térségében. A romániai és bulgár kikötőket lezárták és határozatlan időre leállították a tengeri forgalmat.

Az ítéletidő nemcsak a tengeri közlekedésben okozott fennakadásokat. Bukarestben csütörtök hajnalra 55-60 centiméter hó esett. A vonatok csak nagy késéssel közlekednek, és nagy csúszások vannak a légi közlekedésben is.

A szófiai nemzetközi repülőtéren szerdán minden járatot töröltek. A hirtelen leesett hó miatt közel 200 bulgáriai város és falu teljesen megközelíthetetlenné vált, többségükben az áramellátás is megszűnt - írja a BBC.

A Budapest Airport Zrt. munkatársa az [origo]-nak elmondta, hogy csütörtökön Szófia irányába már zavartalan a légi forgalom, míg a Bukarestbe tartó járatokat törölték, a reggel érkező gépek pedig több órás késéssel szálltak csak le.