Morfondírozik az elnökjelöltségen Bloomberg

Vágólapra másolva!
Kutatásokat végeztet New York polgármestere, Michael Bloomberg arról, hogy milyen esélyei lennének az elnökválasztáson - jelentette a CNN. Márciusra várhatóan meghozza a döntését arról, hogy elindul-e. Korábban jelentek meg találgatások arról, hogy Bloomberg független jelöltként szállna be a kampányba.
Vágólapra másolva!

Bár Michael Bloomberg többször is megismételte, hogy ne számoljanak vele jelöltként az elnökválasztáson, a CNN értesülése szerint gondolkozik rajta, hogy elinduljon. Egyik bizalmasa az amerikai hírcsatornának azt mondta, Bloomberg megrendelésére kutatások készülnek arról, hogy milyen esélyei lennének az elnökségre.

A CNN-nek nyilatkozó név nélküli forrás azt mondta, a politikus egyelőre nem kezdte el kielemezni ezeket az adatokat. Hozzátette, Bloomberg márciusig adott magának határidőt arra, hogy meghozza a döntést.

Mivel dúsgazdag - előbb bankárként dolgozott, majd megalapította a nevét viselő üzleti hírügynökséget -, így a kampány finanszírozásával sem lennének gondjai.

Már korábban jelentek meg találgatások arról, hogy függetlenként elindul az elnöki székért. Korábban demokrata színekben politizált, de később átpártolt a republikánusokhoz, és már az ő támogatásukkal nyerte el a New York-i polgármesteri posztot is 2001-ben, két hónappal a WTC elleni támadás után. Négy évvel később újraválasztották.

Bloomberg már jelezte, hogy elégedetlen a kormányzattal, különösen azzal, hogy a különböző pártállásúak szerinte nem tudnak együtt dolgozni. "Nincs közös munka, és hiányzik a 'gyerünk, tegyünk valamit az országért' mentalitás" - nyilatkozta nemrég.