Az al-Kaida megfenyegette a brit kormányfőt

Vágólapra másolva!
Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet nagy-britanniai szárnya halállal fenyegette meg Gordon Brown miniszterelnököt, ha nem vonja ki a brit katonákat Afganisztánból és Irakból - közölte csütörtökön egy megfigyelő szervezet.
Vágólapra másolva!

Az üzenetet angolul tették fel egy internetes fórumra, amely kapcsolatban áll az al-Kaidával. A terroristák öngyilkos merényleteket helyeztek kilátásba Nagy-Britanniában.

Az al-Kaida március végéig szabott határidőt követelése teljesítésére. Célpontjai között jelölte meg az összes brit politikust, elsősorban Gordon Brown jelenlegi miniszterelnököt és elődjét, Tony Blairt, valamint a nagykövetségeket, a "kereszteseket és érdekeltségeiket az egész országban".

A terroristák azt is követelik, hogy a brit hatóságok engedjék szabadon a Belmarsh börtönben fogva tartott muzulmánokat. Közöttük van Abu Katada, akit olykor az "európai al-Kaida" főnökeként említenek és Abu Hamza al-Maszri, a londoni iszlamisták kiemelkedő figurája.

A SITE megjegyzi, hogy a fenyegető üzenet valódiságát egyelőre nem lehet megerősíteni, és megjegyzi azt is, hogy a fórumnak egy, a külső hozzászólások számára fenntartott nyílt helyén jelent meg, nem pedig azon a zárt részen, ahol a dzsihádisták hivatalos üzenetei általában felbukkannak.

A belső elhárítással foglalkozó brit szervezet, az MI5 szerint Nagy-Britanniában mintegy kétezer olyan szélsőséges személyt tartanak nyilván, akik kapcsolatban állnak a terrorizmussal.