Terrorgyanú miatt elmarad a brüsszeli tűzijáték

Vágólapra másolva!
Elmarad biztonsági okokból a hagyományos szilveszteri tűzijáték Brüsszelben. Továbbra is érvényben vannak ugyanis a fokozott biztonsági intézkedések, amelyeket azért vezettek be pár napja a belga fővárosban, mert terrorizmus gyanújával őrizetbe vették egy csoport tagjait.
Vágólapra másolva!

A terrorveszély miatt törölték a hagyományos brüsszeli szilveszteri tűzijátékot - közölték vasárnap a belga fővárosban. Belgiumban karácsony előtt fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be, miután rövid időre őrizetbe vettek 14 személyt annak gyanújával, hogy egy bebörtönzött terrorista kiszabadítását tervezték. Mindegyiküket elengedték, mert nem volt ellenük elég bizonyíték, de a hatóságok ennek ellenére érvényben hagyták a készültségi állapotot.

Az operatív stáb január 3-án ül dönt arról, továbbra is fenntartsák-e a biztonsági intézkedéseket. Addig is jóval több rendőr van szolgálatban Brüsszelben, és hatványozott éberséggel őrzik a stratégiai fontosságú épületeket, illetve objektumokat - beleértve a NATO székházkomplexumát. Szilveszterkor nem csak a tűzijáték marad el, hanem a belvárosi ünnepi vásár, és a jégpálya is hamarabb bezár.