21 pappal és apácával végeztek idén

Vágólapra másolva!
Huszonegy katolikus papot és apácát öltek meg az idei évben világszerte. A legtöbb egyházi személlyel Ázsiában végeztek. Összehasonlításképpen: tavaly 24 katolikus pap lett gyilkosság áldozata.
Vágólapra másolva!

Összesen huszonegy katolikus papot, szerzetest és apácát gyilkoltak meg idén világszerte - közölte szombaton a vatikáni missziós hírszolgálat. A jelentés szerint a legtöbb egyházi személyt Ázsiában ölték meg, azon belül is Irakban. A közel-keleti ország északi részében fekvő Moszulban júniusban egy templom előtt végeztek egy pappal és három papnövedékkel. Négy papot öltek meg a Fülöp-szigeteken és Srí Lankán.

Az amerikai kontinensen összesen hét katolikus egyházi személy lett gyilkosság áldozata: az egyházi személyeket Mexikóban, Kolumbiában, Brazíliában és Guatemalában ölték meg. Afrikában - a Dél-afrikai Köztársaságban, Kenyában és Ruandában - három pap- és egy apácagyilkosság történt. Európában két papot öltek meg 2007-ben, mindkét eset Spanyolországban történt. Összehasonlításképpen: tavaly 24 katolikus egyházi személy lett gyilkosság áldozata.