Újabb üzenetet várnak bin Ladentől

Vágólapra másolva!
Hamarosan ismét üzenetet tesz közzé Oszama bin Laden - jelentette be egy szélsőséges internetes oldalak figyelésére szakosodott amerikai hírszerző csoport. Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vezetője most állítólag az irakiaknak és szervezete iraki szárnyának üzen majd.
Vágólapra másolva!

56 perces üzenetet tesz közzé hamarosan Oszama bin Laden, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vezetője - állítja a terrorista és szélsőséges internetes oldalak figyelésére szakosodott amerikai SITE Hírszerző Csoport. Az üzenet állítólag az irakiaknak és egy iraki székhelyű szélsőséges szervezetnek, az "Iraki Iszlám Államnak" szól, amelyet az al-Kaida iraki szárnyaként tartanak számon.

A SITE korábban már többször lehalászta a világhálóról bin Laden üzeneteit, mielőtt azokat az al-Kaida médiarészlege, az asz-Szahab nyilvánosságra hozta volna. A csoport csütörtöki bejelentésében nem közölte, hogy bin Laden most hang- vagy videofelvételt kíván-e közzétenni.

Az al-Kaida vezére legutóbb novemberben üzent, amikor is arra kérte az európai országokat, hogy szüntessék be az amerikaiak oldalán Afganisztánban folytatott katonai szerepvállalásukat.