Bhutto-merénylet: bizonyítékot találtak az al-Kaida ellen

Vágólapra másolva!
Állítólag bizonyítéka van a pakisztáni belügyminisztériumnak az al-Kaida bűnösségére Benazir Bhutto ellenzéki vezető megölésében - jelentették be péntek délután. A terrorszervezet korábban maga is vállalta a merénylet elkövetését.
Vágólapra másolva!

A pakisztáni belügyminisztérium péntek délután bejelentette: megbízható bizonyítéka van arra, hogy az al-Kaida terrorszervezet követte el a Benazir Bhutto ellenzéki vezető életét kioltó merényletet csütörtökön. A belügyminiszter azt mondta: a hírszerzés szerint a gyilkosság mögött Bajtullah Mehszud áll, akit "al-Kaida-vezetőnek" nevezett - számolt be róla a BBC.

Bajtullah Mehszud körözött tálib katonai vezető. A hírszerzés lehallgatott egy telefonbeszélgetést, amelyben állítólag gratulált egy másik katonának a merénylethez.

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat maga is jelentkezett pénteken a Benazir Bhutto pakisztáni ellenzéki vezető életét kioltó merénylet elkövetőjeként. A pakisztáni belügyminisztérium délután erősítette meg először, hogy "minden valószínűség szerint" az al-Kaida áll Bhutto megölése mögött, noha korábban azt állították, hogy nem tudnak a terrorszervezet merényletben játszott szerepéről.

A belügyminisztérium pénteken Iszlamabadban egy sajtókonferencián bemutatott egy felvételt Bhutto életének utolsó, a támadás előtti pillanatairól. A minsztérium szóvivője közölte: a politikus halálát nem golyó vagy repesz, hanem a fejét ért ütés okozta. A sebben nem találtak sem golyót, sem repeszt. Bhutto biztonsági tanácsadója korábban azt mondta, hogy a politikust nyakon és mellen lőtte egy fegyveres.