Leomlott egy gyalogoshíd Nepálban

Vágólapra másolva!
Tizenöten meghaltak, feltehetően több százan eltűntek, amikor leomlott egy gyalogoshíd Nepál nyugati részén kedden. Sokan keltek át éppen a hídon egy vásárra tartva, mikor a tragédia bekövetkezett.
Vágólapra másolva!

Több százan keltek át a Bheri folyót átívelő függőhídon a fővárostól, Katmandutól 500 kilométernyire nyugatra fekvő Csuncsu faluban, amikor a híd leomlott - közölte Nares Sakia helyi rendőrségi vezető. Az első jelentések szerint száz embernek sikerült épségben partra úsznia, de feltehetően sok áldozat lehet, mivel a gyors sodrású folyóban nehéz úszni. Az áldozatok között valószínűleg sok az úszni nem tudó gyermek és idős ember.

Dipendra Csetri rendőrségi vezető, aki jelen volt a mentésnél, elmondta, hogy tizennégy holttestet emeltek ki a folyóból, harmincöt sérültet - közöttük nőket és gyermekeket - pedig helikopterrel és mentővel szállítottak kórházba. Egy ember kórházba szállítás közben halt meg.

Az eltűnt emberek számáról eltérő adatok láttak napvilágot, de egy másik rendőrségi illetékes szerint számuk a százat is elérheti.

A tömeg egy helyi vásárra tartott, és amikor átkeltek az öreg hídon, a tartókábelek elpattantak, az emberek pedig a folyóba zuhantak. Több száz katona és rendőr sietett a szomszédos Nepálgandzs és Szurkhet városokból a baleset helyszínére, hogy segítsenek a mentésben.

Az 500 méter hosszú, fémkábelekből épített híd 50 méter magasban íveli át a Bherit, Nepál egyik legnagyobb folyóját. Anil Kumar Pandej helyi rendőrfőnök szerint az egyik pillér meghibásodása okozhatta a szerencsétlenséget.