Óriási hóvihar tombol az USA-ban

Vágólapra másolva!
Tombol a hóvihar az Egyesült Államok középső részén. Legalább 11 ember vesztette életét a vihar miatt, és tízezrek maradtak elektromos áram nélkül. A behavazott utakon rekedt autósok jelentős része karácsonyra akart hazautazni.
Vágólapra másolva!

Tízezrek maradtak áram nélkül az USA-ban tomboló hóvihar miatt. Tizenegy ember életét vesztette az ítéletidőben. Az időjárás miatt több száz baleset történt, a hóvihar délen Texas államig sújtja az amerikaiakat. Texasban ötven jármű borult fel, tizenhat embert vittek kórházba életveszélyes sérülésekkel, és a hétvége folyamán több más autópályát is elzártak a felborult kamionok.

Csak Minnesota államban háromszáz autóbaleset történt, amelyekben hárman életüket vesztették. Három ember halt meg Wyomingban, három Wisconsinban és egy-egy halálos áldozat van Texasban és Kansas államban is - írja a BBC.

Forrás: EPA

A hóban rekedt autósok közül sokan karácsonyra utaztak haza, a felborult autókban számos család is utazott. A gyerekek és a felnőttek közül sokan még meleg ruhát sem tudtak felvenni - közölte az amerikai rendőrség.

A nyolcvan kilométeres sebességű szél fákat csavart ki és vezetékeket szaggatott le, és több száz repülőjáratot is törölni kellett. Az ítéletidő a kanadai határ felé tart, ahol további heves havazást jósolnak az időjárás-jelentések. A vihar központja a Nagy-tavak vidéke felé közeledik, ezért a hatóságok figyelmeztették a lakosságot a veszélyekre Minnesota, Wisconsin és Michigan államok egyes részein. Wisconsin egyes térségeit már most 30 centiméteres hó borítja.