Civilek lebombázásával vádolják Törökországot

Vágólapra másolva!
Civilek vesztették életüket a török hadsereg által Észak-Irakban végrehajtott bombázásokban - állítja a helyi kurd vezető. Az akcióknak a BBC szerint 10 áldozata van, de azt nem lehet tudni, hogy ők civilek vagy fegyveresek.
Vágólapra másolva!

Ártatlanok is meghaltak is azokban a légitámadásokban, amelyeket a török hadsereg intézett az észak-iraki kurd területek ellen - állítja Maszúd Barzani kurd vezető. Barzani nyomatékosan felszólította a török hadsereget, hogy függessze fel a kurd lázadók állásai ellen indított támadásait - írja a BBC.

"A bombázások biztonságos területek és ártatlan emberek ellen irányultak... Számos ember meghalt vagy megsérült" - állította sajtótájékoztatóján Barzani.

A török vadászgépek az elmúlt nyolc napban három támadást intéztek észak-iraki területek ellen. A BBC szerint az akcióknak 10 áldozata volt, azt nem lehet tudni, hogy civilek vagy fegyveresek. A támadások miatt 2000 ember kénytelen volt elhagyni lakóhelyét.

Törökország szerint ugyanis a kurd lázadók iraki állásaikból intéznek támadásokat török célpontok ellen. A török vezetés először októberben állította azt, hogy a kurdok betörnek területére és ez ellen sem az iraki kormány, sem az Irakban legjelentősebb haderővel jelenlévő Egyesült Államok nem tesz eleget.