Videoblogot indított a bukott Kaczynski

Vágólapra másolva!
A bankszámla és jogosítvány nélküli volt lengyel kormányfő, Jaroslaw Kaczynski vidoblogot nyitott. A választásokat a közelmúltban elvesztő miniszterelnök kudarcának egyik fő okaként az alacsony netes jelenlétet nevezték meg az elemzők.
Vágólapra másolva!

Videoblogot nyitott szombaton Jaroslaw Kaczynski volt lengyel kormányfő, aki nem éppen a modern technológiák megszállottjaként ismert. "Ez jó alkalom a találkozásokra. Rendszeresen használni fogom. Havonta háromszor: kommunikálni, hogy átadhassak az embereknek valami fontosat, érdekeset, valamilyen aktualitást, ami méltó a kommentálásra" - jelentette ki Kaczynski internetes naplójában.

Első jelentkezésében a volt kormányfő került mindent politikai témát. Egyszerűen csak kellemes karácsonyi és újévi ünnepeket kívánt. Azt is közölte, hogy kíváncsian várja a honlapjára látogató internetezők véleményét. Az 58 éves politikus néhány hónapja azzal lepte meg a világot, hogy beismerte: sem bankszámlája, sem jogosítványa nincs. A volt kormányfő - aki nőtlen - májusban elmondta, hogy az összes fizetését a mamájának adja oda, akivel egy háztartásban él.

Elemzők szerint az alacsony internetes jelenlét is okozta Jaroslaw és fivére, az államfő Lech Kaczynski pártjának rossz szereplését az október 21-i előre hozott parlamenti választásokon. Pártjuk, a Jog és Igazságosság (PiS) főként az idős korosztály körében népszerű.