Kisiklott egy zsúfolt vonat Pakisztánban

Vágólapra másolva!
Egy zsúfolt expresszvonat tizennégy kocsija siklott ki Pakisztánban. A vonat mintegy 700 utasa közül több mint ötvenen meghaltak, sokan beszorultak a felborult kocsikba.
Vágólapra másolva!

Kisiklott egy expresszvonat szerdán hajnalban Pakisztán délkeleti részén, a balesetben legkevesebb 58-an életüket vesztették, 122-en megsebesültek. A déli Karacsiból az északkeleti Lahorba közlekedő vonat Karacsitól 400 kilométernyire északkeletre tért le a sínpályáról egyelőre ismeretlen okból.

Tizenhat kocsija közül 14 kisiklott. A jármű zsúfolásig tele volt, mintegy 700 utast szállított - zömmel a pénteken kezdődő íd al-adha muzulmán ünnepre hazafelé igyekvőket. A baleset következtében sokan beszorultak a vasúti kocsikba.

Pakisztánban viszonylag gyakoriak a halálos vasúti szerencsétlenségek. Októberben 12-en vesztették életüket, amikor egy gyorsvonat egy vasúti átjárónál belerohant egy buszba Lahor közelében. 2005 júliusában 128-an haltak meg, miután három személyvonat összeütközött egy pályaudvaron az ország déli részén.