Kisiklott Aradnál a Budapest-Bukarest gyors

Vágólapra másolva!
Teherautónak ütközött és kisklott a Budapestről Bukarestbe tartó gyorsvonat hétfő reggel Aradnál. A balesetben a mozdonyvezető sérült meg könyebben. A térségben késnek a vonatok.
Vágólapra másolva!

Teherautóval ütközött, majd kisiklott egy Budapestről Bukarestbe tartó vonat hétfőre virradóra Arad közelében. A vonat éppen elhagyta Aradot, és 100 kilométeres óránkénti sebességgel haladt, amikor nekiütközött egy almát szállító teherautónak, amely egy vasúti átjárón akart áthajtani.

Az ütközés után a mozdony kisiklott - a vagonok pályán maradtak -, a mozdonyvezető könnyebb sérülést szenvedett. de a szerelvényen egyetlen utas sem sérült meg.. A teherautó sofőrjének sem esett baja. A mozdonyon kitört kisebb tüzet eloltották a tűzoltók.

A vasúti társaság szerint az utasokat visszaszállították az aradi állomásra, majd mindenkinek lehetővé tették, hogy a célállomásának megfelelő járaton folytathassa útját.

A Magyarországról érkező, Aradon át közlekedő vonatokat Temesvár vagy Nagyvárad irányába terelik el, amíg ismét beindulhat a közlekedés az Aradot átszelő vasúti pályán. A teljes vasúti pálya várhatóan hétfő délutánra-estére lesz ismét szabad. A baleset miatt a vonatok többórás késéssel közlekednek Románia nyugati részében.