Elkapták a rendőrök a nápolyi maffiafőnököt

Vágólapra másolva!
Közel hétévnyi bújkálás után pénteken éjszaka letartóztatta a rendőrség Edoardo Continit, a nápolyi maffia egyik feltételezett főnökét. Az olasz hatóságok november eleje óta már egy sor maffiavezért elkaptak, köztök a szicíliai maffia legfőbb fezérét, a főnökök főnökét is.
Vágólapra másolva!

Letartóztatta az olasz rendőrség Edoardo Continit, aki a hatóságok szerint a Camorra, vagyis a nápolyi maffia egyik legfontosabb főnöke. Az 52 éves Contini, akit Olaszország harminc legveszélyesebb szökevénye közt szerepelt, 2000 óta bújkált a rendőrök elől, valószínűleg hosszú időt töltött Észak-Európában. A rendőrök péntek éjszaka mégis Nápolyban találtak rá.

"Edoardo Contini volt talán a legveszélyesebb főnök Nápolyban" - mondta az elfogás után Giuliano Amato belügyminiszter. Amato szerint a rendőrök már több mint egy éve a maffiavezér nyomában voltak. Continit zsarolással és drogkereskedelemmel gyanúsítják, illetve azzaal, hogy tagja volt a Camorrát irányító társaságnak, az úgynevezett cupolanak.

Contini elfogása abba az akciósorozatba illeszkedik, amelynek során az olasz rendőrök rövid idő alatt több magasrangú maffiavezért is rács mögé juttattak. A sort november elején Salvatore Lo Piccolo, a szicíliai maffia feje, a capo di tutti capi (a főnökök főnöke) nyitotta.

November közepén letartóztatták a szicíliai maffiához tartozó Bottaro-Attanasio klán öt alvezérét, és további 70 elfogatási parancsot adtak ki orzságszerte. "Azt mondtuk, hogy el fogjuk őket kapni, egyiket a másik után. Ezt is tesszük" - nyilatkozta Contini elfogása után a belügyminiszter.