Felakasztotta magát a mexikói kannibál

Vágólapra másolva!
Öngyilkos lett a börtönben az a mexikói kannibálnak elnevezett író, akit barátnőjének meggyilkolásával vádoltak. A bűncselekményt korábban már elismerte a férfi, de azt állította, nem akarta megenni a nőt annak ellenére, hogy a maradványait megfőzte.
Vágólapra másolva!

Nadrágszíjára akasztotta fel magát börtöncellájában a mexikói kannibálként elhíresült író, akit emberevéssel gyanúsítottak, miután lakásában megtalálták volt barátnője feldarabolt, étkezésre előkészített holttestét. A 38 éves José Luis Calvát két hónapja tartóztatták le, de még nem ítélték el, ügyének bírósági tárgyalása előtt végzett magával. Vallomásában beismerte, hogy megölte volt barátnőjét, ám szerinte ez egy veszekedés hevében történt, és nem azért, hogy megegye, maradványait pedig azért főzte meg, hogy megetesse kutyákkal.

A férfi elsősorban verseket írt, műveit maga árulta az utcán. Amikor októberben megjelent lakásán a rendőrség, éppen Kannibalisztikus ösztönök című új kötetén dolgozott, konyhasztalán pedig főtt emberi hús párolgott egy tányérban. A rendőrök azért keresték fel, mert egy lakossági bejelentés szerint napok óta senki sem látta a barátnőjét. Az egyenruhások láttán az író elmenekült, de nem volt szerencséje: a közelben elütötte egy autó, kórházba került és letartóztatták.

Lakásában megtalálták a 30 éves asszony felsőtestét egy szekrényben, egyik lábát pedig a hűtőben, és csontokra bukkantak egy müzlisdobozban. A nyomozóhatóság szerint Calvának köze lehetett további két nő halálához.