Életfogytiglanra ítélték a kanadai sorozatgyilkost

Vágólapra másolva!
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte egy akandai bíróság azt a disznótenyésztőt, akit sorozatgyilkossággal vádolnak. Az ügyészség szerint 26 nőt ölt meg, az első pernek hat eset volt a tárgya.
Vágólapra másolva!

Az esküdtszék bűnösnek találta az 58 éves disznótenyésztőt, a bíróság pedig életfogytiglani börtönbüntetést szabott ki. A férfit 26 nő meggyilkolásával vádolják, de a most lezárt tárgyalás csak hat gyilkosságra vonatkozott. A többi húsz nő megölése ügyében még nem tűzték ki a per időpontját.

James Williams bíró döntése értelmében 25 évig nem lehet az elítéltet feltételesen szabadlábra helyezni. A kanadai törvények értelmében emberölésért automatikusan életfogytiglani börtönbüntetés jár.

Az esküdtszék szerint a Robert Pickton nevű férfi követte el a gyilkosságokat. Az áldozatok többsége prostituált volt, drogfüggő és Vancouver egyik rossz hírű negyedéből származott.

A per hat hónapja alatt mintegy száz tanút hallgattak meg. Rendőrök a tanúk emelvényén elmondták, hogy három áldozat levágott fejét és más emberi maradványokat találtak egy fagyasztóban a Vancouvertől 50 kilométernyire fekvő Port Coquitiam-i sertéstelepen.

A férfi tagadta a nők megölését, de az ügyészség több ezer bizonyítékot mutattak be. Ráadásul lejátszottak egy videót is, amelyen egy rendőrnek bevallotta, abban reménykedett, hogy ötven nőt sikerül megölnie.