Csoportos öngyilkosságot követtek el Japánban

Vágólapra másolva!
Egy lezárt autóban találtak rá négy fiatal férfi holttestére Japánban. Faszenes melegítőkészülékkel követtek el öngyilkosságot. A szigetországban az egyik legmagasabb azoknak az aránya, akik önként vetnek véget az életüknek.
Vágólapra másolva!

Négy férfit találtak holtan egy autóban egy Tokió melletti erdőben, mindannyian megfulladtak - közölte kedden a rendőrség. Feltételezik, hogy újabb csoportos öngyilkosság történt. A holttesteket egy járókelő fedezte fel Kanagava prefektúrában, Tokiótól délnyugatra. A rendőrségi szóvivő további részleteket nem közölt. Japán médiajelentések szerint a négy férfi húsz év körüli volt. A gépkocsit kulcsra zárták, az ajtókat ragasztószalaggal légmentesen szigetelték és egy faszenes melegítőkészülék volt a járműben.

Az elmúlt években egyre gyakoribb a csoportos öngyilkosság Japánban. 2005-ben 91-en haltak meg így, a 2004-ben 55-en, 2003-ban 34-en szemben. Az áldozatok leggyakrabban az interneten ismerkednek meg és egy eldugott helyen egy lezárt gépkocsiban faszenes melegítőkészülék segítségével végeznek magukkal. Japánban az egyik legmagasabb az öngyilkosságok aránya a világban: tavaly minden 100 ezer lakosból átlagosan 24,2-en vetettek önként véget az életüknek.