Vádat emeltek a halottnak hitt brit kajakos ellen

Vágólapra másolva!
Csalással vádolják azt a brit férfit, aki öt éve tűnt el kajakozás közben. Mint most kiderült: illetéktelenül vette fel felesége az életbiztosításból származó pénzt.
Vágólapra másolva!

Csalás és hamis adatok szolgáltatása miatt vádat emeltek Nagy-Britanniában egy öt éve eltűnt, majd halottnak nyilvánított férfi ellen. Az egykori börtönőr tíz napja került elő, amikor emlékezetvesztést színlelve besétált egy londoni rendőrőrsre.

A férfi akkor csak annyit mondott: úgy tudja, eltűnt személyként van nyilvántartva. A most 57 éves John Darwinnak 2002-ben veszett nyoma kajakozás közben, majd egyszer csak napbarnítottan, jó egészségnek örvendve jelent meg újra. Családja állítása szerint a férfi semmire sem emlékszik abból, hogy mi történt vele 2002 óta.

A hatóságok azzal vádolják, hogy csalással jutott hozzá 25 ezer font (nyolcmillió forint) értékű életbiztosítási összeghez, illetve hamis néven szerzett magának útlevelet 2003 októberében - hangzott el a hartlepooli bíróságon hétfőn megtartott meghallgatáson.

Darwin felesége - akit vasárnap szintén őrizetbe vettek - az idén eladta házát, és a ház árából, valamint a férj életbiztosításából származó pénzzel Panamába költözött. Azon buktak le, hogy egy napilap nemrégiben közzétett egy képet, amelyen a Darwin házaspár látható, és a felvétel nem 2002 előtt, hanem tavaly készült Panamában.

Ezek alapján a nyomozók négy nappal Darwin rendőrségen való jelentkezése után letartóztatták a férfit.