Lövöldöztek egy amerikai oktatási központban

Vágólapra másolva!
Lövöldözés volt egy amerikai oktatási központban, ahol hittérítőket képeznek. A támadó lelőtt két embert, kettőt pedig megsebesített. Nem sokkal később mintegy száz kilométerrel távolabb egy templom előtt lőtt le egy férfi négy embert, majd végzett magával.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen támadó lelőtt két embert, két másikat pedig megsebesített vasárnap az egyesült államokbeli Denver egyik elővárosában egy keresztény hittérítőket képző oktatási központban.

A rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőt, egy húszas éveiben járó, fehér férfit, aki a diákotthonban nyitott tüzet.

A lövöldözéskor 45-en tartózkodtak az épületben. A CNN értesülése szerint az egyik halott egy minnesotai nő, a másik egy alaszkai férfi. Az egyik sérült állapota válságos. Az Arvada kertvárosban működő oktatási központban 12 hetes kurzusokon évente mintegy 300 hittérítőt képeznek.

Órákkal később Colorado Springsben lövöldözés tört ki egy templom előtt. Öt ember - közöttük a feltételezett támadó - életét vesztette - közölte a helyi rendőrség. Egyelőre nem tudni, hogy van-e összefüggés az egymástól 112 kilométerre elkövetett két erőszakos cselekmény között.

A héten a Nebraska állambeli Omahában egy 19 éves fiatal lőtt le nyolc embert, majd végzett magával is. A fiú búcsúlevelében azt írta, hírnévre vágyott.