Felrobbant egy orosz távolsági busz

Vágólapra másolva!
Két ember meghalt egy távolsági buszon történt robbanásban Dél-Oroszországban. A térségben a csecsenföldi konfliktus miatt nem ritkák a robbantások és az erőszakos akciók.
Vágólapra másolva!

Ketten meghaltak és négyen megsebesültek egy távolsági autóbuszon történt robbanásban vasárnap Oroszország déli részén - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma. Az ismeretlen eredetű robbanás egy Pjatyigorszkból Sztavropolba tartó busz hátsó részén következett be, amikor a jármű megállt Nevinnomiszk városban az állomáson - mondta Szergej Kozsemjaka, a minisztérium területileg illetékes szóvivője. A robbanás - melynek okát vizsgálják - tüzet okozott.

Az egyik áldozat egy fiatal nő, akit még nem azonosítottak. Két sérültet a traumatológiára szállítottak, további sérülteket pedig a helyi kórház betegfelvételére - írja az Interfax orosz hírügynökség minisztériumi forrásokra hivatkozva. E források szerint a robbanás vasárnap délután fél ötkor történhetett.

Oroszország déli térségeiben gyakoriak a robbantások és más erőszakcselekmények. Ezek részben a csecsenföldi konfliktussal, részben helyi bűnbandák közötti leszámolásokkal függnek össze.