Mindent elhisznek a hívő amerikaiak

Vágólapra másolva!
Az amerikaiak elsöprő többsége hisz az Istenben, de természetesnek tartja azt is, hogy vannak ufók, ördögök, és a szellemek létezését sem kérdőjelezi meg - derült ki egy friss internetes felmérésből.
Vágólapra másolva!

A Harris Online, internetes portál felmérése szerint az amerikai felnőttek 82 százaléka hisz Istenben, csekéllyel kevesebb százaléka, 79 pedig a csodák létezéséről is meg van győződve.

A november 7-e és 13-a között meginterjúvolt 2 455 felnőtt személy hetven százaléka bejelölte, hogy hisz az angyalok létezésében, és tíz közül legalább hatnak a pokol és benne az ördög létezése is annyira egyértelmű, mint a reggeli kávé.

Körülbelül egyenlő arányban fogadják el a megkérdezettek Darwin evolúciós teóriáját - ez 42% -, mint azok akik az ember isteni teremtésében hisznek, ők kicsit kevesebben vannak; a megkérdezettek 39% hisz abban, hogy porból teremtődtünk.

A vallásos amerikaiak hetven százalékából 21% nagyon vallásosnak, 49% közepesen hívőnek nevezi magát, a vallásosak egyharmada viszont azt nyilatkozta, hogy elhiszi az ufók, a boszorkányok létezését, és hisz az asztrológiában, mindennapjait horoszkóphoz igazítja - derül ki a felmérésből.