Bevásárlókkal végzett az ohamai ámokfutó

Vágólapra másolva!
Egy órával azt követően, hogy George Bush amerikai elnök elhagyta a Nebraska állambeli Omahát, egy ámokfutó nyolc embert lőtt le a város egyik bevásárlóközpontjában. A 19 éves férfi a lövöldözés után főbe lőtte magát.
Vágólapra másolva!

Nyolc embert lelőtt, végül pedig magával is végzett az az ámokfutó, aki egy forgalmas bevásárlóközpontban kezdett el lövöldözni szerdán a Nebraska állambeli Omahában.

A várost egy órával a lövöldözés előtt hagyta el George Bush amerikai elnök, aki egy adománygyűjtő rendezvényre utazott Nebraska fővárosába. A lövöldözésben további öt ember megsérült, közülük két személy állapota válságos.

A rendőrség nem közölt részleteket arról, ki volt az ámokfutó, és miért rántott fegyvert a város egyik elegáns negyedében található bevásárlóközpontban. A KETV helyi tévéállomás szerint egy 19 éves férfi volt az elkövető, aki állítólag hátrahagyott egy búcsúlevelet, amelyben arról írt, hogy szeretett volna híres lenni.

Szemtanúk szerint a férfi vagy két tucatnyi lövést adott le a bevásárlóközpont második emeletén. Beszámolók szerint az áldozatok többségét közvetlen közelről lőtte le. A mészárlás ebédidőben történt, amikor a szokásosnál is többen tartózkodtak a bevásárlóközpontban.