Bomba robbant Párizs központjában

Vágólapra másolva!
Levélküldeménybe rejtett bomba robbant egy jogi cég irodaházánál, ami korábban a francia elnök, Nicolas Sarkozy tulajdonában volt. A merényletben egy ember meghalt és legalább öten megsérültek - jelenti az AFP francia hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Egy levélküldeménybe rejtett pokolgép robbant fel ma délután Párizs belvárosának egyik irodaházában. A merényletben egy ember meghalt és legkevesebb öten megsérültek. A merényletet a francia elnök, Nicolas Sarkozy egyik korábbi jogi cége épületének közelében hajtották végre. A sérültek között van egy jogász, akinek a küldeményt eredetileg címezték, míg a halálos áldozat a titkárnője - írta a BBC.

A robbanás a Malesherbes Boulevard 52. szám alatti irodaépületben történt. A legfrissebb jelentés szerint a bombát Catherine Gouet-Jenselme irodájának címezték - jelentette az AFP francia hírügynökség. A párizsi rendőrség szerint találtak egy másik levélbombát is, de azt nem nyitották fel, így nem is robbant fel.

A merénylet állítólag Yvan Colonna napokban kezdődött perével hozható összefüggésbe. A férfit azzal vádolják, hogy még 1998-ban megölte Claude Erignac korzikai prefektust. A pokolgépeket annak az ügyvédi irodának címezték, amelyiknek munkatársai ezen a korzikai ügyön dolgoztak - írta a France Info internetes portál.

A francia belügyminiszter, Michele Alliot-Marie brüsszeli útját megszakítva a támadás helyszínére sietett. Párizs polgármestere és a város rendőrkapitánya is ott tartózkodik. A merényletnek állítólag semmi köze Nicolas Sarkozyhez - írta a BBC.