Saját eltűnését jelentette be egy brit börtönőr

Vágólapra másolva!
Öt évvel eltűnése után besétált egy londoni rendőrősre egy halottnak hitt angol börtönőr. A férfi csak a személyes adataira emlékszik, arra nem, hogy hol töltötte az elmúlt esztendőket.
Vágólapra másolva!

"Azt hiszem, eltűnt személy vagyok" - közölte a meglepett rendőrökkel John Darwin, miután bement vasárnap egy nyugat-londoni őrsre -írja a Guardian. Mint kiderült, a férfi igazat mondott, hiszen miután 2002-ben nyoma veszett kajakozás közben, eltűntnek nyilvánították. Sőt, családja és egykori ismerősei mind halottnak hitték az 57 éves férfit.

Az egykori börtönőr közölte személyes adatait is, ugyanakkor meglepő módon arra nem tudott, és azóta sem tud semmiféle választ adni, hogy hol töltötte az elmúlt öt évet. John Darwinhoz behívták családtagjait is, két felnőtt fia azonosította is őt az őrsön. A kajakos - akinek hajóját akkor partra vetették a hullámok - eltűnése körülményeire sem emlékszik elmondása szerint.

Tovább bonyolítja a londoni sajtó által rejtélyesnek minősített ügyet Darwin egykori felesége, akiről nem tudni pontosan hogy hol tartózkodik. A sajtó szerint vagy Barbadoson, vagy Ausztráliában él és azt találgatják a lapok, hogy a feltételezett özvegy korábban hozzájutott-e a férje után neki járó életbiztosítás összegéhez.

Darwin eltűnése után a feleség állítólag kijelentette, nehezen emészti meg, hogy holttest híján nem tud gyászolni, és nehezen tudja tovább élni az életét.

Az egykor kajakozás közben eltűnt, majd most előkerült memóriáját vesztett férfi családtagjaival távozott a rendőrségről.