Több mint félszáz halott a Srí Lanka-i harcokban

Vágólapra másolva!
Összesen több mint félszáz halálos áldozata volt szombaton a tamil lázadók és a Srí Lanka-i kormányerők közötti összecsapásoknak.
Vágólapra másolva!

Meghalt 51 tamil lázadó a Srí Lanka-i kormányhadsereggel az ázsiai szigetország északi részén vívott összecsapásokban, hat katona pedig egy akna- illetve egy pokolgépes támadásban vesztette életét ugyanebben a térségben. A katonák és a tamil tigrisek kézifegyverekkel és aknavetőkkel lőtték egymást szombaton a lázadók uralma alatt álló területtől délre, Vavunija körzetben.

Az összecsapásokban meghalt 21 lázadó, 25-en megsebesültek, és 9 katona is megésrült. Mannar körzetben heves aknatámadás ért katonákat szintén szombat este, és két katona meghalt, további hat megsebesült. Ezt megelőzően, napközben ugyanebben a körzetben harcban életét vesztette 23 lázadó és három katona. A Jaffna-félszigeten, Muhamalai körzetben pedig a hadsereg visszaverte a tamilok egy rohamát, és megölt közülük négyet - tette hozzá a minisztériumi forrás. Egy katona út mentén elhelyezett pokolgép felrobbanásában lelte a halálát.