Megint gyilkolt az Ebola-vírus Ugandában

Vágólapra másolva!
Újabb két ugandai vált az Ebola-vírus áldozatává 24 óra alatt, tizennyolcra emelve a kongói-ugandai határ közelében kitört járvány halálos áldozatainak számát - közölték helyi egészségügyi illetékesek szombaton. "A betegség tovább terjed" - mondta Sam Zaramba, az ugandai egészségügyi minisztérium igazgatója.
Vágólapra másolva!

"Elkülönítettük mindazokat, akiknél kimutattuk az Ebola-vírust, és szigorú megfigyelés alatt tartjuk őket" - közölte Zaramba, hozzátéve, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a helyi szakemberekkel összefogva próbál gátat szabni a nyugati Bundibugyo körzetben kitört járványnak. Jelenleg több mint ötven fertőzöttről tudnak.

Az Ebola belső és külső vérzést okozhat, szimptómái meglehetősen nehezen meghatározhatók. Jelentkezhet láz, izomfájdalmak és hányinger. A vírus megtámadhat embereket, csimpánzokat és gorillákat. Ugandát utoljára hét évvel ezelőtt sújtotta Ebola-járvány. Akkor 425 ember fertőződött meg, a fertőzöttek valamivel több mint a fele meghalt. A WHO pénteki közlése szerint a halálos vírus újabb altípusát mutatták ki Uganda nyugati részén, a szóban forgó altípus eltér az Ebola eddig ismert vírusaltípusaitól.