Már nem keresik az ukrán bányászokat

Vágólapra másolva!
Nem kutatnak tovább a donyecki bányszerencsétlenség áldozatai után, a tárnában ugyanis akkora a tűz, hogy lehetetlenné vált a mentés. Tizenegy embert még nem találtak meg, az ukrán történelem legsúlyosabb sújtólégrobbanása idején 457-en dolgoztak a bányában.
Vágólapra másolva!

Leállították a kutatást a donyecki bányaszerencsétlenség még hiányzó 11 áldozata után, miután a tárnában pusztító tűz lehetetlenné teszi a további mentést - közölte Andrij Kljujev ukrán miniszterelnök-helyettes, a baleset következményeinek felszámolására felállított bizottság elnöke. A legfrissebb adatok szerint a bányamentők szerdáig 89 társuk holttestét hozták a felszínre.

A Zaszjagyko szénbányában vasárnap hajnalban, több mint 1000 méteres mélységben történt sújtólégrobbanás a független Ukrajna történetének eddigi legsúlyosabb bányaszerencsétlensége. Az áldozatok tiszteletére kedden országos gyásznapot tartottak. A robbanás idején 457-en dolgoztak a bányában, s közülük 357-en tudtak a felszínre jönni. A túlélők közül szerdán már 34 bányászt ápoltak a donyecki kórházakban.