Gyufázó kisfiú okozta a Los Angeles környéki tűzvészt

Vágólapra másolva!
Egy kisfiú okozta a Los Angeles melletti tűzvészt. A gyerek beismerte a hatóságoknak, hogy gyufával játszott és tüzet okozott. A lángok 15 ezer hektárnyi területet perzseltek fel, és elpusztítottak 21 otthont.
Vágólapra másolva!

Egy gyufával játszó gyerek okozta azt a Los Angeles környéki tűzvészt, amely a múlt héten több mint 15 ezer hektárnyi területet és 63 épületet pusztított el - írja a CNN.

A fiú - akinek sem életkorát, sem nevét nem közölták az északi Los Angeles megyei hatóságok - már a tűzvész október 21-i kitörésének másnapján őrizetbe vették, ahol beismerte, hogy gyufával játszott és tüzet okozott. A gyerek azóta szüleivel van, arról, hogy vádat emelnek-e ellene a járási ügyészség dönt.

A tűzben 63 épület semmisült meg, közte 21 lakóház. Három polgári személy és egy tűzoltó megsérült. Összesen 15 ezer embert kellett kiköltöztetni otthonából.

Kedden a Dél-Kaliforniában tomboló 23 tűzvészból 18-at teljesen krodában tartottak a tűzoltók. A tüzekben összesen 14 ember vesztette életét, 1600 otthon pusztult el és 205 000 hektárnyi terület égett le.