Egyre több félnivalójuk van a brit kisebbségieknek

Vágólapra másolva!
Tizenkét százalékkal nőtt egy év alatt a kisebbségeket ért támadások száma Nagy-Britanniában. A támadók célpontjai még mindig a muzulmánok. A most nyilvánosságra hozott jelentés szerint egy fekete bőrű embernek Nagy-Britanniában hétszer akkora esélye van, hogy a közutakon megállítják és ellenőrzik, mint egy fehér bőrűnek.
Vágólapra másolva!

A brit kormány által kiadott jelentés szerint az elmúlt évben megnőtt a kisebbségek elleni támadások száma. 2006-ban 41 ezer vallási vagy faji kisebbséghez tartozó elleni támadást regisztráltak, míg egy évvel korábban 12 százalékkal kevesebbet. A 2001. szeptember 11-i terrortámadás óta a muzulmánoknak van a legtöbb félnivalójuk, az ellenük irányuló gyűlölet hat éve nem csökken.

A jelentés szerint egy fekete bőrű embernek hétszer akkora esélye van, hogy a közutakon megállítják és ellenőrzik, mint egy fehér bőrűnek, és nagyobb intenzitással üldözik a feketéket, ha bűncselekmény gyanúsítottjai, mint a fehéreket.

A gyilkosságok áldozatainak 10 százaléka fekete, miközben a brit lakosságnak csak 2 százalékát teszik ki - írta a The Independent. A meggyilkoltak 7 százaléka ázsiai, 4 százaléka pedig egyéb kisebbségi csoporthoz tartozik. Három fekete bőrű áldozatból egyet lelőttek, míg az ázsiaiak esetében 10-ből egyet, a fehér bőrűek esetében csak 20-ból egyet ölnek meg így.

Egy korábban közzétett jelentés szerint az ázsiaiakat háromszor gyakrabban leszúrják vagy lefejezik, mint egy évtizede. "Az éles tárggyal" megöltek száma az 1997-es 4,5 százalékról 10 év alatt 8,5 százalékra nőtt, különösen a 2001. szeptember 11-i terrortámadás óta. A feketék esetében 10 éve 7,5 százalékos volt a leszúrtak aránya, ma ez 11,8 százalék.

A brit igazságügyi minisztérium szóvivője az adatokat nem kommentálta arra hivatkozva, hogy azokat még hivatalosan nem hozták nyilvánosságra - áll a The Independent cikkében.