Újnácikkal akciózott Malina Hedvig lehetséges támadója

Vágólapra másolva!
Újnácik randalírozásának volt a részvevője nyitrai bőrfejű, aki egy tanú szerint egyik támadója volt Malina Hedvig szlovákiai magyar diáklánynak. A szkinhedet kihallgatták a rendőrök, de vallomásának részletei nem ismertek.
Vágólapra másolva!

Bőrfejűek legutóbb a helyi színház épülete előtt vertek meg békés fiatalokat. Az incidenst a rendőrség előbb megpróbálta figyelmen kívül hagyni, de egy civil szervezet panasza és a tanúk vallomása után az ügyben mégis vizsgálatot indított. A SITA hírügynökség vasárnap esti közlése szerint az október 19-iki támadás egyik szemtanúja ismerte fel Robert B.-t, akit korábban egy Malina Hedvig mellett tanúskodó nyitrai futballbíró a lány egyik támadójaként jelölt meg.

A férfit csak hosszú hónapok múltán, a múlt héten idézték be tanúként a legfőbb ügyészségre. Az ő vallomása alapján, több mint egy év múltán az ügyészség a múlt héten Robert B.-t is kihallgatta. A rendőrség szerint Robert B. eddig azért állt gyanún felül, mert "golyóálló alibije volt."

Hogy Robert B. ezúttal vallott-e vagy sem, az azóta sem lehet tudni, de Malina Hedvig ügyvédje, Roman Kvasnica annyit elárult, hogy a kihallgatásán elhangzottak semmire sem cáfoltak rá abból, amit a lány mellett valló futballbírótól tudni lehet. Kvasnica kifogásolja ugyanakkor, hogy az ügyészségi felülvizsgálat nem a lány elleni támadók kilétének felderítése érdekében folyik, hanem azt próbálják megtudni, hogy valóban hazudott-e Malina Hedvig, amikor - a rendőrség szerint kitalált történetét - előadta. A hatóságok megtévesztéséért akár öt év szabadságvesztésre is ítélheti a bíróság.

A nyílt magyarellenességét nem tagadó fiatal bőrfejűt, Robert B.-t a rendőrség azóta a legújabb, a nyitrai színház előtti támadás ügyében is kihallgatta. Robert B. előbb tagadott, végül beismerte, hogy ott volt a békés fiatalokra különféle ütlegekkel támadó, tizenéves szélsőségesek között, akik a szemtanúk szerint: "Jöttek, vertek, eltűntek", így az egész támadás mintegy 40 másodpercig sem tartott. Robert B. több társának nevét is elárulta.

Malina Hedvig azt állítja, hogy tavaly augusztusban megverték az utcán, amiért magyarul beszélt. Az ügyben megszólaltak Szlovákia és Magyarország vezetői is. Előbb Gyurcsány Ferenc magyar kormányfő szólította fel a szlovákokat, hogy tegyenek valamit a magyarellenes incidensek ellen. Robert Fico szlovák miniszterelnök nem sokkal később maga jelentette be, hogy a rendőrség szerint Malina Hedvig nem mondott igazat a vallomásában, és valójában csak kitalálta a történteket. A lány azóta is kitart azonban igaza mellett.