Olajszállítóra támadtak Nigériában

Vágólapra másolva!
Hat munkásra fegyveresek támadtak egy olajszállító hajón Nigériában. Idén már száz külföldit raboltak el az afrikai ország déli részén az olajjövedelmek igazságosabb elosztását követelő szakadár csoportok.
Vágólapra másolva!

Gyorsnaszádon közlekedő fegyveresek megtámadtak egy olajszállító hajót péntek hajnalban Nigéria partjainál, és elraboltak róla hat munkást - közölte az Eni olasz energiaszolgáltató vállalat internetes honlapján.

Az elraboltak között lengyel, Fülöp-szigeteki és nigériai állampolgárok vannak. Egy nigériai munkás állítólag megsebesült a lábán. A cég szóvivője további részleteket nem volt hajlandó közölni az esettel kapcsolatban.

Az olajjövedelmek igazságosabb elosztását követelő szakadár csoportok és váltságdíjat követelő fegyveres bűnbandák több mint kétszáz külföldit - túlnyomórészt olajipari dolgozót - raboltak el Nigéria déli részén 2006 eleje óta, idén körülbelül százat.

Nigéria a legnagyobb olajkitermelő ország Afrikában és a világ 8. legnagyobb olajexportálója, de 2006 eleje óta 25 százalékkal csökkent kitermelése a Niger deltájában uralkodó veszélyes állapotok miatt.