Lelőttek két amerikai katonát a bahreini támaszponton

Vágólapra másolva!
Egy lövöldözés során meghalt két amerikai katoona a bahreini amerikai haditengerészeti támaszponton. A körülmények egyelőre nem ismertek, de azt már közölték, hogy nem merénylet történt.
Vágólapra másolva!

Két amerikai haditengerész meghalt, egy harmadik pedig súlyosan megsebesült egy incidensben hétfőn a bahreini amerikai haditengerészeti támaszponton - közölte az Egyesült Államok haditengerészete. Közép-európai idő szerint hétfő hajnali négy óra körül lövések dördültek el egy kiszolgáló egység laktanyájának területén. Két katona a helyszínen életét vesztette, a sebesültet válságos állapotban szállították kórházba - olvasható a közleményben.

Az incidens körülményeit vizsgálják, és semmilyen további részletet nem közöltek róla, de azt kijelentették, hogy nem terrorcselekmény történt. A 750 ezer lakosú kis arab királyságban állomásozik mintegy 3000 fővel az 5. amerikai haditengerészeti flotta, és a Perzsa-öbölben, a Vörös-tengeren, az Ománi-öbölben, illetve az Indiai-óceán egyes részein végez járőrözést, viszonylag ritkán szerepelve a hírekben.