Majomtámadás miatt halt meg egy indiai politikus

Vágólapra másolva!
Belehalt sérüléseibe India fővárosának polgármester-helyettese, aki leesett az erkélyről, miközben a házát megszálló majmokat próbálta elüldözni. Delhiben régóta problémát okoznak a majomhordák, de más nagyvárosok is küszködnek hasonló jelenséggel.
Vágólapra másolva!

Az indiai főváros polgármester-helyettese, SS Bajwaa súlyos fejsérülést szenvedett, amikor leesett az erkélyről, ahonnan az épületet megszálló majmokat akarta elüldözni. Az eset szombaton történt, és a politikuson már nem tudtak segíteni, vasárnap belehalt sérüléseibe.

Delhiben régóta problémát okoznak az elszabadult majomhordák - írja a BBC News. Középületeket és templomokat szállnak meg, élelmiszert lopnak és ijesztgetik a járókelőket. Ez odáig vezetett, hogy a legfelsőbb bíróság tavaly előírta a város vezetésének, hogy oldja meg a problémát.

Felmerült, hogy idomítsanak be nagyobb majmokat arra, hogy ijesszék el a makákókat, amelyekkel a legtöbb gond van. Állatbefogókat is alkalmazott a város, de a jelenséget nem sikerült felszámolni. A majmok leölése vallási okok miatt nem került szóba.

Az [origo] is beszámolt róla korábban, hogy több nagyvárosban jelent gondot bizonyos állatok elszaporodása. Pekingben például a macskák és kutyák általi táámadások keltettek figyelmet, Indiában a majmok mellett leopárdok is veszélyt jelentenek, Berlinben pedig vaddisznók tűntek fel a parkokban.