Tízezrek ünnepelték a hazatérő Bhuttot

Vágólapra másolva!
Megérkezett csütörtökön Pakisztánba a több évig önkéntes számüzetésben élő ellenzéki politikus, Benazir Bhutto. A politikus asszony által irányított párt a legerősebb ellenzéki erő a Pakisztánt jelenleg vezető Pervez Musarraf elnökkel szemben. Kettejük között akár a hatalom megosztása is elképzelhető.
Vágólapra másolva!

Nyolcévi önkéntes száműzetés után megérkezett Pakisztánba csütörtökön Benazir Bhutto ellenzéki politikus, korábbi miniszterelnök. A Dubajból érkező politikus asszonyt több tízezer támogatója várta a karacsi repülőtéren. "Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhettem a hazámba, erről a napról álmodtam" - nyilatkozta Bhuttó, miután gépe földet ért Pakisztánban.

Bhutto az általa vezetett Pakisztáni Néppárt (PPP) választási kampányát kívánja irányítani a januári általános választások előtt. A PPP a legerősebb ellenzéki erő a Pakisztánt jelenleg vezető Pervez Musarraf elnökkel szemben, ám a hatalom megosztása is elképzelhető a két politikus között. Musarraf október elején írta alá azt a rendeletét, amely ejtette a korrupciós vádakat Bhutto ellen.

Bhutto annak ellenére vállalta a visszatérést, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kötődő több szélsőséges csoport öngyilkos merénylettel fenyegette meg a Nyugat-barát ellenzéki politikust. Védelmére a PPP soraiból egy ötezer mártírból álló kisebb csoport alakult, amelynek tagjai készek meghalni a volt kormányfőért.