Bombák robbantak a Bhuttót ünneplő tömegben

Vágólapra másolva!
Legkevesebb száz személy életét vesztette és több mint háromszázan megsebesültek csütörtök éjjel a pakisztáni Karacsiban, miután két robbanás történt az önkéntes száműzetésből hazatérő Benazir Bhutto egykori miniszterelnököt éltető több százezres tömegben. Az ellenzéki vezetőnek nem esett bántódása - közölték rendőrségi forrásból.
Vágólapra másolva!

A rendőrség tájékoztatása szerint két robbanás történt, amelyek legalább száz ember életét kioltották, több mint háromszázat pedig megsebesítettek. Az amerikai hírügynökség fotóriportere a helyszínen 50-60 halott vagy súlyosan sebesült embert látott a földön heverni. A CNN 124 halálos áldozatról számolt be. A robbanások súlyos pusztítást végeztek az ünneplők között.

Aftab Ahmed Han Serpao pakisztáni belügyminiszter megerősítette, hogy a csütörtöki karacsi kettős robbanás terrorista akció volt és Banazir Bhutto egykori miniszterelnök ellen irányult. A tárcavezető szerint a tettesek célja arra irányult, hogy szabotálják a demokratikus folyamatot.

Az al-Kaida terrorhálózathoz köthető szélsőségesek előzőleg Bhutto meggyilkolásával fenyegetőztek, amiért a politikus támogatásáról biztosította az Egyesült Államok által meghirdetett terrorizmus elleni küzdelmet.