Sátánistákra hivatkozik a szado-mazo szexet ajánló vatikáni

Vágólapra másolva!
Felfüggesztettek egy rangidős vatikáni hivatalnokot, miután előkerült egy videófelvétel, ami róla és egy fiatal férfiról készült az irodájában. A hivatalnok szado-mazo szexre invitálta a férfit. Tommaso Stenico, a papságért felelős vatikáni minisztérium egyik vezetője állítja: nem homoszexuális, csak egy sátánista összeesküvés ügyében nyomozott, ezért homoszexuálisnak tettette magát.
Vágólapra másolva!

Egy titokban felvett, hatperces videófelvétel látott napvilágot a napokban, melyen egy fiatal fiú és a Vatikán egyik vezető tisztségviselője látható. A fiatal férfi egy internetes chatszobában ismerkedett meg a pappal, aki szado-mazo szexre hívta őt. A két férfi a Szent Péter téren találkozott. A fiatal férfi elmondása szerint a katolikus egyház képmutatását akarta leleplezni, ezért rejtett kamerával felvette a találkozót.

A felvételen hallható, amint a pap közli: "maga nagyon jóképű". A fiatal férfi megköszönte a bókot, majd közölte, hogy a másik épp bűnt készül elkövetni. "Nem érzem ezt bűnnek" - válaszolta a hivatalnok. A fiatal férfi megjegyezte, hogy ez nem egyezik az egyház tanításaival, mire a pap véget vetett a beszélgetésnek. Távozáskor a fiatal férfi közölte: "öröm volt önnel", mire a válasz így szólt: "de nem nekem, maga nem tetszett nekem".

A pápa szóvivője, Federico Lombardi az egyik olasz tévében - az egyetlen, amelyik nem Silvio Berlusconi tulajdona - leadott riport után szombaton beismerte, hogy a Vatikán egyik vezető tisztségviselője keveredett botrányba - írta a Guardian. Pár órával később már az is nyilvánosságra került, hogy a 60 éves Tommaso Stenicóról van szó, aki a papságért felelős vatikáni minisztérium egyik vezetője.

Stenico vasárnap maga is beismerte, hogy meggyanúsították az ügyben. A Corriere della Sera című lapnak ugyanakkor azt nyilatkozta: egy tanulmányt készített. Hozzátette: nyilvántartott pszichológus és pszichoterapeuta, és azt vizsgálja, hogyan csábítják el a papokat. "Komolyan úgy hiszem, hogy létezik egy sátánista csoport által készített ördögi terv a papok elcsábítására" - közölte.

A pápa szóvivője azt mondta: fel kell lépniük a papi szolgálattal és a Szentszékkel összeférhetetlen viselkedéssel szemben és kivizsgálják az ügyet - írta a Guardian.