Kanadai tanár a világszerte keresett pedofil

Vágólapra másolva!
Jelenleg Thaiföldön tartózkodik, egyébként pedig egy dél-koreai iskolában tanít angolt az a férfi, akit az Interpol világszerte köröz pedofil bűncselekmények gyanúja miatt. A 32 éves és kanadai állampolgárságú gyanúsított korábban tábori lelkészként és gyermekek lelki tanácsadókaként dolgozott a kanadai hadseregben.
Vágólapra másolva!

A rendőrség által gyermekek szexuális bántalmazása miatt keresett férfit öt különböző forrás alapján azonosították. Az Interpol szerint a férfi angolt tanít egy dél-koreai iskolában, korábban papnak tanult és 1998-től 2000-ig tábori lelkészként dolgozott a kanadai légierő új-skóciai nyári kiképzőtáborában. Feladata volt egyebek közt a lelki tanácsadás 12 és 18 év közötti fiataloknak, valamint erkölcstan oktatása. Jelenleg Thaiföldön tartózkodik, legalábbis a nemzetközi rendőri szervezet szerint csütörtökön Szöulből Bangkokba repült, ahol a reptéri kamerák rögzítették fotóját.

A thaiföldi rendőrség szerint a férfit Christopher Paul Neilnek hívják, 32 éves és kanadai állampolgár. Az egyelőre nem derül ki a jelentésekből, hogy a hatóságok mennyire járnak közel a gyanúsított elfogásához, de az Interpol főnöke, Ronald Noble elmondta, hogy Thaiföldön nemzetközi rendőrségi összefogással keresik a férfit.

Az Interpol által körözött férfi mintegy 200 olyan fotón jelenik meg, amely tizenkét fiúkkal való szexuális visszaéléseket ábrázol. A rendőrség szerint a fotókat Vietnamban és Kambodzsában készítették 2002-2003-ban.

Az első képeket a férfiról Németországban találták meg három évvel ezelőtt - közölte az Interpol. A képeket manipulálták, hogy ne lehessen felismerni a fajtalankodó férfit, de a rendőrség szakártőinek sikerült helyreállítania a fotót.

Az Interpolnak 186 tagországa van, ezek mindegyikében próbáltak a férfi nyomára bukkanni. A szervezetnek 520 ezer fotós adatbázisa van gyermekek ellen elkövetett szexuális visszaélésekről. Eddig 31 államban sikerült közel 600 áldozatot azonosítani és megmenteni a BBC News szerint.