Cukorkaárusnak álcázott merénylő robbantott Irakban

Vágólapra másolva!
Elismerte az amerikai hadsereg, hogy tizenöt nőt és gyereket ölt meg egy légitámadásuk Irakban. Eközben játszótéren robbantotta fel pokolgépét egy cukorkaárusnak álcázott merénylő. Itt is meghalt egy gyerek.
Vágólapra másolva!

Tizenöt nő és gyermek vesztette életét az al-Kaida ellen intézett amerikai légitámadásban Bagdadtól északra - jelentette be hivatalosan az amerikai haderő. Ez volt az egyik ritka eset, amikor az amerikai hadsereg vállalta a felelősséget polgári áldozatok miatt. A szunnita fegyveresek elleni támadást, amelyben 19 lázadó halt meg, a Szarszár-tónál hajtották végre, néhány órával a muzulmán böjti hónap, a ramadán végét jelző böjttörő ünnep előtt.

Bomba volt a cukroskocsiban

Egy hétéves gyermek és egy felnőtt meghalt, legkevesebb tizenheten - köztük sok gyermek - megsérültek Észak-Irakban, miután pénteken egy cukorkaárusnak álcázott öngyilkos merénylő egy játszótér közelében működésbe hozta a cukorkás kiskocsijába rejtett pokolgépet. A merényletet a Bagdadtól 210 méterre északra fekvő, főként kurdok lakta Túz-Húrmátliban követték el a reggeli órákban.