Nagyvárosban sejtik Oszama bin Ladent

Vágólapra másolva!
Egy tapasztalt pakisztáni hírszerző szerint elképzelhető, hogy Oszama bin Laden nem az isten háta mögötti törzsi területen rejtőzködik, hanem valamelyik nagyvárosban.
Vágólapra másolva!

Aszad Durrani tábornok, a pakisztáni ISI hírszerző ügynökség volt vezetője azzal érvelt egy londoni interjúban, hogy a törzsi területeken nagyon hamar elterjed a híre, ha valaki idegen tartózkodik a vidéken, s az ilyen titkot nem lehet éveken át megtartani.

Az igaz - mondta -, hogy a törzsi értékek között előkelő helyen áll a menedékkérők megvédése, de nem biztos, hogy 5-6 éven át lehetséges lenne bin Laden jelenlétét homályban tartani.

Az ilyen információkat kifecsegik, különösen akkor, ha erre ösztönzik is az embereket - mondta arra a 25 millió dolláros vérdíjra utalva, amelyet bin Laden fejére kitűzött az amerikai kormány.

Végső következtetésem az, hogy nagyon valószínűtlen, hogy ott (a törzsi határterületen) lenne - mondta a tábornok, aki szerint sokkal könnyebb elrejtőzni egy nagyvárosban Pakisztánban, Afganisztánban vagy más országban.