A 49 gyilkosság közül egyet tagad a bicai mániákus

Vágólapra másolva!
Egyetlen esetet tagadott keddi moszkvai bírósági tárgyalásán Alekszandr Picsuskin, akit 49 gyilkossággal és három gyilkossági kísérlettel vádolnak, közölte viszont, hogy 11 további gyilkosságról hajlandó vallomást tenni.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség éppen befejezte a bizonyítékok előterjesztését, amikor az úgynevezett bicai mániákus - aki a tárgyalás kezdetén azt mondta, egyáltalán nem kíván szólni - bejelentette, hogy közlendője van. "Azon a napon volt nálam Vologya, de egy másik. Usakovhoz semmi közöm. Holttest volt aznap, de nem Usakové" - mondta.

A tárgyalás e szakaszában öt gyilkosságról volt szó, ezek közül a vádlott négyet beismert, de közölte: az ötödiket nem követte el, nem ölte meg Vlagyimir Usakovot.

Picsuskin, akit bicai mániákusnak neveznek, mert legtöbb gyilkosságát a bicai parkerdőben követte el, újra elmondta hogy első gyilkosságát 1992-ben követte el, s áldozata az egyik évfolyamtársa volt. Kérdésre hozzátette: az első gyilkosság "olyan, mint az első szerelem: felejthetetlen". A gyilkolást 2001-ben folytatta.

Azt hangoztatta - amit korábban is mondott -, hogy még további 11 ember életét oltotta ki, s kijelentette, szerinte igazságtalan lenne megfeledkezni e tizenegy áldozatról. A kérdésére, hogy miért ölt, Picsuskin annyit mondott: "Olyan volt a helyzet."

Végül újra elmondta: ha nem adta volna föl magát, soha nem fogták volna el, "mert profi", és soha nem hagyta volna abba a gyilkolást.

A tárgyalás folytatódik.