Négyszer robbantottak a bagdadi lengyel követségnél

Vágólapra másolva!
Négy pokolgépet robbantottak hétfőn a bagdadi lengyel nagykövetség közelében. Egy ember meghalt, négyen megsérültek. A lengyel ügyvivő azt mondta, nem hiszi, hogy a követség volt a célpont. A múlt héten egy robbantás megsebesítette a lengyel nagykövetet, aki azóta kómában van.
Vágólapra másolva!

Pokolgépek robbantak fel hétfőn Bagdadban a lengyel nagykövetség közelében; az iraki rendőrség közlése szerint egy ember meghalt, és öten megsérültek.

"Négy robbanás volt (a követségtől) különböző távolságra reggel és kora délelőtt. (...) Az első nagyon erős volt. (...) Nem hiszem, hogy mi lettünk volna a célpont" - mondta a lengyel ügyvivő, hozzátéve, hogy a detonációk nem szedtek áldozatokat a követség alkalmazottai közül.

A múlt szerdán a bagdadi lengyel nagykövetet megsebesítette egy pokolgép, s azóta is kómában van. Kíséretének egy tagja és két iraki civil életét vesztette.

Bagdad belvárosában egy piacnál robbant fel hétfőn egy gépkocsiba rejtett szerkezet. Négy ember meghalt, 11 személy, köztük négy nő és három gyerek megsérült. Fél órával később egy mási autóba rejtett bomba lépett működésbe a főváros keleti részén, egy forgalomellenőrző pontnál, ott egy ember meghalt, és négyen megsérültek.